RSS2.0

Redirect Spam Nedir?

14 Mayıs 2008 Çarşamba

Redirect Spam Nedir?
Redirect yani sayfa yönlendirme doğru kullanıldığı zaman faydalı olan 301 ve 302 yönledirmeler ile karıştırılmaması gereken bir spam tekniğdir.

Redirect ile yapılan spamlerde amaç bir sayfanın arama kriterlerine uygun olduğunu arama motorlarına göstermek fakat ziyaretçi sayfaya geldiği zaman anında ziyaretçiyi başka bir sayfaya yönlendirmektir. Yönlendirilen sayfa genelde bir ürünün satıldığı sayfalar olabilir. Arama motorlarının yönlendirmeyi yapan sayfayı listelemesi ise o sayfanın aranan kriter ile ilgili olduğunu düşünmesidir. Fakat ziyaretçi’nin yönlendirmeden sonra gördüğü sayfa burası diildir. Genelde 10’lu ya da 20’li gibi yüksek sayılarda farklı kelime yerleşimleri kullanılmış sayfalar tek sayfaya yönlendirilicek gibi kurulurlar.

Arama motorları bu tip yönlendirmeleri anlamakta ve bu tekniği uygulayan siteleri listelerinden hemen çıkartmaktadırlar. Yönlendirmenin gerçek amacı yeri değismiş bir sayfayı kullanıcının bulması diilse ve yüksek sayıda farklı sayfadan tek bir sayfaya yönlendirme yapılıyorsa bu sitenizin indeksden çıkmasına sebep olabilir.

0 yorum: