RSS2.0

Seo yarışmasında sitemiz

6 Mart 2008 Perşembe

mrb arkadaşlar.

Yarışmada sitemiz şu anda 11. sayfada ama bence başlangıç iiçin fena değil. kısa bir süre sonra geniş bir şekilde backlink kasıcam sandboxa dikkat ederek. düzenli içerik ekleyeceğm. kendi makalelerimi yazacağım..... vs. hep klasik şeyler yeni şeyler keşfetmek lazım. :) zaten öss belasıda var yoksa derece garantide. :)
bakalım ne bo.. yiyeceğiz. dershgane felanda var zaten.
neyse şimdilik yarışmadaki herkse başrılar.

iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması - Okul Vakti :)

sabahtan beridir iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması için bu blogumla ilgileniyor ve seo makaleleri okuyorum. Ama zamanla hızla akıyor bi baktım saat 11 oluyo hemen hazırlanıp okula gitmem gerekli ama akşama burdayım gene görüşmek üzre

iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması - Google Optimizasyon

Aytuggg un blogundan gezinirken şöyle bi makle buldum ve bunu sizlerle baylaşmak istedim. Çünkü bir çoğumuz daha tam olarak google optimizasyonu yapamamakta. Ve buda sitemizin googlede hiç bir yerde olamamsını sağlar. Bunları bilmemiz gereklidir.


Efendim ben kral oyun kelimesinde ilk 10'da çıkmak istiyorum..

Yapacaklarımız ;

1) Sağlam meta tag kodları hazırlamak..
http://www.gezginler.net/webmaster/metatag.html

Siten için meta tag oluştur bu sayfadaki izlere göre meta taglarımızı oluşturuyoruz.

2) Backlinkler almak..

Link değişimi olabilir,hedef kelimeye göre hemen kod ayarlıyoruz

Örnek kod : kral oyun

3) Sitemizi ' kral oyun ' kelimesinde ilk 10'a çıkacak şekile getiriyoruz. (en azından çıktığında milletin ' aa bu site nasıl burda çıkar,alakasız bi site,oyun bile yok dememelerini sağlamalıyız)

İsterseniz 1,000 tane backlink alın,site boşsa,bi halta yaramayacak kadar ' aynı ' içeriklerle doluysa 2-4 hafta sonra 10.sayfalara uçar..

4) Sabır..sabır..sabır..

Yok efendim 2 haftadır backlink kasıyorum ama hala 4.sayfanın sonlarındayım..

Aldığınız backlink sayısına değil,aldığınız sitelere ve pr değerlerine bakın.

Bizim bi oyun sitemiz var,bu siteye ' doğal tüy dökücü kremler satan bir site ' link vermişse (link değişiminde) bunun bize yararı %10'dur (misal)

Bizim bi oyun sitemiz var,bu siteye aynı içerikten bir oyun sitesi link vermiş ise bunun bize yararı %60 olur (rakamlara fazla takılmayın,örnek olsun diye veriyorum)

3-5 ekstra bilgi

Karşılıksız alınan backlink her zaman daha + yarar sağlar.

50 tane pr 4 siteden alınan backlink 1 tane pr 6 siteden alınan backlinke hemen hemen eş değerdedir.

Sizinle aynı içerikli siteden aldığınız link ++ faydalı olur çünkü google,çok alakasız sitelerin birbirine link vermesini sevmez.

Google bir motordur Optimizasyon,seo vs.ne olursa olsun asla umutlarınızı google'dan gelecek hitlere bağlamamalısınız.Nice siteler gördük ' sohbet ' kelimesinden aylarca onbinlerce hit devirdi,şimdi yarısı 20.sayfa - 50.sayfa gidip geliyor.

İyi çalışmalar.



Bu makale aytuggg un blogundan alınmıştır.

Orjinal Lin : http://google-optimizasyon-seo.bloggum.com/yazi/google-optimizasyon.html

iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması - Google Neyin Nesidir

google_resim

Google dünyanın en büyük arama motorlarından birinin ve geliştiricisi olan şirketin adıdır.

Stanford'da doktora yapan iki öğrenci, Larry Page ve Sergey Brin, Google'ı 1998'de 25 milyon dolar yasal sermayeyle kurdu. Şirketin GooglePlex denen merkez ofisi Kaliforniya'da bulunur ve tüm dünyada 10,000 civarında kişi çalıştırır.Şirketin sermaye ortakları, Kleiner Perkins Caufield & Byers ve Sequoia Capital'ı kapsıyor. Şirket ayrıca, içerik sağlayıcı firmalara özel web arama çözümleri de sunuyor.

Teknolojisi

Google'ın arama teknolojisi ve kullanıcı arabirim tasarımı Google'ı günümüzün ilk-nesil arama motorlarından farklı kılar. Sadece anahtar kelime veya meta arama teknolojisi kullanmak yerine, Google en önemli sonuçları ilk getiren, gelişmiş PageRank™ teknolojisine dayanır.

PageRank sayfalarının önemini nesnel bir ölçeğe uyarlar; bu 500 milyon değişken ve 2 milyar terimden oluşan bir denklemin çözülmesiyle hesaplanır. PageRank ağın çok sayıda bağlantılı yapısını düzenleyici bir araç olarak kullanır. Doğal olarak, Google, Sayfa A'dan Sayfa B'ye kurulmuş her bağlantıyı, Sayfa A'dan Sayfa B'ye bir "oy" olarak yorumlar. Google bir sayfanın önemini aldığı oylarla belirler. Google ayrıca oyu veren sayfayı da inceler.

Google'ın komplike ve otomatikleştirilmiş arama metodları, insan müdahalesine engel olur. Diğer arama motorlarından farklı olarak; Google, hiç kimsenin daha yüksek listeleme yapamayacağı ve ticari amaçla sonuçları değiştiremeyeceği bir şekilde yapılandırılmıştır.

Alıntı kaynak : wikipedia.org

iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması - Seo Hakkında Bilgiler

iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması için geniş bir şekilde seo kitaplarını ve makelerini karıştırmam gerektiğini düşünüyorum ve bunun içnde en iyi seocuların ve seo danışmanlığı yapanların seo hakkındaki bloglarına ve sitelerine bakma ihtiyaım doğru ve bakıyorumda

mesela bi örnek vereyim baktığım bloglardan :

herkers aytuggg'u tanır seo danışmanlığı yapar . Her neyse asıl konuya gelelim onun google optimizasyon ve seo hakkında bir bloggu var : http://google-optimizasyon-seo.bloggum.com/ işte bu sitede tüm makaleleri okumaya karar verdim ve okuduğum kadarıyla gerçeken bir çok hata yaptığımın farkına vardım çünkü gerçeken aç insanlar gibi bişilere o kadar saldırıyotuzki bide hep ilk önde olmak hısı var ve bunda etkisiyle sandbox davasını unuttuğumu ve link değişiminin nasıl kaliteli ve yararlı yapılacağı hakkında okuğum makale gerçekene beni çok ekliledi. O yüzden diyebilirim ki iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması Bekle beni artık her şeyi tam bi şekilde anlamaya başladım :)