RSS2.0

Benzer Sayfalar ve Google

14 Mayıs 2008 Çarşamba

Benzer Sayfalar ve Google
Google arama sonuçlarına ulaştıgınızda sonuçların yanında "benzer sayfalar" diye bir seçenek karşımıza çıkıyor. Bu sonuçlar aramayı related:www.aranansayfa.com armaası ile karşımıza çıkıcak sonuçlarla aynı şonuçlardır.

Peki google bazı sayfaların benzer olduklarına ve aralarında ki ilişkiye nasıl karar veriyor. İlk olarak benzer kabul edilen sayfalara farklı yerlerden linkler gelmesine bakıyorlar. Mesela;
A->C
B->C

A ve B ortak noktaları olan benzer sayfalar kabul ediliyorlar.

yine

A->C
A->D
B->C
B->D

bu durumda A ve B link yapısı olarak benzer sayfalar olucaklardır.

Kendi aralarında A->B ve B->A gibi bir yapı varsa buda iki sayfayı benzerlik kategorilerine sokabilir.

Sayfa kodlamaları benzer olan sayfalar yine benzer sonuçlarında çıkma ihtimali olan sayfalar.

Sitenizi benzer sonuçlarda arattığınız zaman eğer bir sonuç çıkmıyorsa bu en yüksek sıralamaları bir kelime için alamazsınız demek olmuyor ama aynı arama için çıkan dişer sitelerden sizin sitenize gelen linklerin sıralamamıza çok etkisi olucaktır. Otorite kabul edilen sayfalarında genelde bu şekilde bağlantıları aramalarda gözükür. Buda sitenize gelen kadar sitenizden giden linklerinde içerik ile ilgili olmasının ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Bu arama motorlarına sayfanıza göndericeği ziyaretçilere konu ile ilgili başka önemli yerlere siteniz üstünden geçebiliceğini ve site içeriğinin ziyaretçi için kullanışlı olduğunu göstermektedir.

0 yorum: