RSS2.0

iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması - Wordpress

20 Mart 2008 Perşembe

iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışmasında tam aklıma güzel bi fikir gelmiştiki bunu yapmam beni yarışmada birinci sıraya kadar götürürdü diye dşünüyordum benim frmsitesi.com domainim var bu domianin yüzlerde backlink i var ben bu domainle yarışmaya katılacak ve siteyede daha yeni olarak vakit bulup tam olarak incelediğim ve hayran kaldığım wordpress kuracaktım ve link değişimi yapıp linkler alacaktım ve her gün özgün makaleler yayınlayacaktım ki bu beni ilk sıralara kötütürdü ama yarışma katılım süresi dolmuş :(

iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışmasında herkese başarılar dilerim ama ben bu sitemle bile ilk sıralara yükselecem yakında!!! ;)

iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması - GoogLe Napıyon

iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışmasında google bi kaç gün önce öyle bi sıralama değişikliği yaptıki çok feci oldu örneğin "myrize" ilk sıralardayken şimdi 2. sayafada ve bir çok site böyle gerilede ilk sıralara yeni siteler geldi daha önce hiç görmediğimiz siteler aldı.

Şimidki sıralama ise ;

www.ren2x.com/
iyinet-2008-seo.yorumcuyuz.net/
www.r10net-seo-yarismasi.com/

şeklinde hayırlı olsun diyoruz ve inş. kendimizide orda görürüz :) iyi akşamlar
iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması dostları...

iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması - Katılımcı Alımı Durduruldu

iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışmasında iyinet in açılmasıyla belirtildiki yarışmaya katılım süredi dolmuştur diye

http://img394.imageshack.us/img394/6826/1iyinetseoyarmas1ubat20bs9.png

hayırlısı olsun diyoruz bizde

Web’de Sayfa Düzeni nasıl olmalı, sayfa düzeni hakkında

Web’de Sayfa Düzeni

Mevcut Web sayfası tasarım programları, Quark Express, Corel Ventura veya Adobe PageMaker gibi sayfa tasarım programlarından çok daha az denetim imkanı getirmektedir. Bunun başlıca nedeni, kullanıcının bilgisayarı ile Web Server programının bulunduğu bilgisayar arasındaki iletişim protokolüne (HTTP) uygun bir iletişim sağlamak zorunda olan HTML dilinin karşı karşıya olduğu teknik zorluklardır. Ama bu zorluklar, bir taraftan HTTP protokolünde, diğer taraftan browser programlarının HTML’i yorumlayışlarındaki sürekli gelişme sayesinde, yavaş da olsa, giderek azalmaktadır. Şimdilik bazı zorluklar var diye, HTML sayfaların palyaço makyajı gibi olması da gerekmez. HTML ile yapılabilecek muhteşem tasarımlar vardır. Hele, HTML 4.0 sürümü ile sağlanan ve sayfalarda görsel birlik bağlamakta kullanılması gereken yerel STYLE kodu veya Cascading Style Sheet (CCS) adı verilen stil komutları dosyası oluşturma imkanı, görsel açıdan etkili HTML sayfalar yapmayı mümkün kılmaktadır.

Aşağıda, görsel açıdan arzu edilen etkiyi sağlamakta kullanılabilecek bazı HTML tasarım kolaylıkları sıralanmaktadır:

Renk




Bir Web alanının çeşitli sayfaları arasında görsel birliği, belki de diğer grafik unsurlardan daha fazla, renk birliği sağlar. Daima Macintosh sisteminin daha zengin renk skalası yerine Windows’un daha kısıtlı temel renklerini kullanınız. Windows 95 ile PC dünyasına da 256 renk içeren paletler gelmiş olmakla birlikte, Windows sistemi gerçekte 216 renk üretebilir. güvenli bir renk skalası, en az üç en fazla beş renk içermelidir. Bu renklerin Windows’ın sistem renkleri olmasına dikkat ediniz. Sistem skalasında yer almayan bir renk seçtiğiniz zaman, bu rengin hangi tür bilgisayar ekranında nasıl gösterildiğini mutlaka sınayınız. Sizin ekranınızda hafif bir sarı, bir başka bilgisayarın ekranında neon sarısı olabilir. İzleyicinin bizim arzu ettiğimiz rengi, arzu ettiğimiz tonda görmesini sağlamak için, sayfanın geri planına renklendirlmiş boş kutudan oluşan grafik yerleştirmek, sadece sayfanın aktarılmasını geciktirmeye yarar. Renk tonundan fedakarlık ederek, sayfalarımızın hızlı aktarılabilir olmasını sağlamalıyız. Netscape’in renkleri Hexadecimal sayılarla tanıdığı, buna karşılık Explorer’ın renkleri isimleriyle tanıyabildiğini unutmamak gerekir. Explorer da hexadecimal değerleri tanıyabildiğine göre, güvenli bir uygulama daima renklerini sayıyla ifade etmektir.

Ölçüler




Sayfanın kodlanması sırasında işi şansa bırakarak, ölçüleri yüzde olarak vermeyiniz; daima pixel olarak veriniz. Yatay olarak bütün unsurlarınızın genişliği, sayfanın izleyici tarafından kağıda basılacağını tahmin ediyorsanız 539 pixel’i, sadece ekranda seyredileceğini düşünüyorsanız 350'yi geçmemelidir. Bununla birlikte sayfada yatay veya dikey kaydırma çubuğunun çıkmasına neden olmayacak bir tasarımda, ölçülerin yüzde olarak verilmesi, büyük ekranı olan izleyicilerin teknik imkanlarından kendi lehimize yararlanmamızı sağlar.

Sütun




HTML, sayfayı sütunlara bölemez. Bu bakımdan sütunlu sayfa düzeni ya tablo ile, ya da grafik unsurların mutlak koordinatları verilerek yapılabilir. Mutlak koordinat yöntemi sadece browser programlarının 4.0'ncü sürümüyle uygulanabilir olduğuna göre, eski sürüm browser sahipleri, bizim sütunlar halinde görüleceğini sandığımız unsurları, alt alta dizilmiş olarak görebilirler. Tabloların kutularına arka plan rengi ve görüntüsü verebiliriz. Bu imkandan yararlanırken, sayfanın aktarılması hızını ne ölçüde yavaşlattığımızı hesaba katmalıyız. Tablonun her bir kutusunu, bağımsız bir HTML sayfası gibi ele alabilir ve içine metin ve grafikleri yerleştirebilirsiniz. Yeni sürüm browserlar, tablo kutusu içine yeni bir tablo bile kabul edebilirler. Tablo, etkili bir sayfa tasarımında güçlü bir araç olarak kullanılabilir.

Çerçeve




HTML’e sütun görüntüsü veren bir diğer imkan çerçeve (frame) komutlarıdır. Ne var ki, bilgisayar kullanıcılarının sahip olduğu browserların eski sürümleri, çerçeve komutlarını yorumlayamazlar. Çerçeveli sayfaların yavaş yüklendiği gerçeği de bir çok kullanıcıda çerçeveye karşı olumsuz bir önyargı oluşturmuş bulunuyor. Bununla birlikte çerçeve, sayfanın bir köşesini sabit hale getirerek, tasarımcıya değişmeyen bir seyir denetim alanı verir ve bağlantılar buraya yerleştirilebilir; ama tasarımı önce hiç çerçeve kullanmadan yapmanın yollarını aramalıyız. Seyir (navgation) bağlantılarımızı, her sayfada tekrarlamak veya bağlantı komutlarını içeren basit grafiği her sayfada tekrar ederek, çerçeveye başvurmaktan kurtulmak mümkündür. Çerçeve kullanmaktan başka çare yoksa, çerçeve genişliklerinin toplamının, tayin ettiğiniz sayfa genişliğini aşmamasına özen gösteriniz. Bir sayfanın ortasında beliren kaydırma çubuğu kadar kötü görsel etki oluşturulan başka bir uygulama olamaz! Kaydırmak çubuğundan kurtulmak için çerçevelerin kaydırılamaz olmasını (scrolling=none) sağlamak ise, doludan kaçarken yağmura tutulmak olur. Çerçevenin içeriği çerçeveye kalan alanı aşmıyorsa, kaydırma çubuğu ekrana gelmeyecektir. Kaydırma tümüyle önlenir ama içerik ekranın sağından dışarı taşarsa, izleyicinin içine düşeceği öfkeyi düşünün ve kaydırma komutunu otomatik’te tutun (scrolling=auto). Her sayfanın bir de çerçevesiz türünü yapıp, her ikisini birbirine bağlantılandırmak, izleyeciye saygılı bir tasarımcının başlıca ilkelerinden biri olmalıdır. Bu arada IFRAME komutu ile ilgili ufak bir hatırlatma yapmakta yarar var: Frameset komutu kullanmadan, bir HTML sayfasının içine yüzen bir başka çerçeve yerleştirmeye imkan veren bu komut, şu anda sadece Explorer tarafından tanınmaktadır. Etkili bir görsel unsur oluşturulan ve Frameset gibi bilgisayardan bilgisayara aktarılması zaman almayan bu yararlı komutu kullanabilmek için en azından Nestcape 5.0'e kadar beklemek gerekiyor.

Grafiklere konulacak bağlantı komutları (map’ler)




Daima client side map kullanmaya özen gösteriniz. Server side map komutları, izleyicinin bilgisayarı ile Web Server bilgisayarı arasında iletişimi iki kez arttırmaktan başka bir işe yaramayan eski bir teknolojidir.

Metin Biçimlerdirme




HTML’de yazıları şekillendirme, henüz yeni başlıyor. Quark’ın imkanlarının HTML’e gelmesi için daha çok zaman geçmesi gerekiyor! Ama durum o kadar da umutsuz değil. Explorer’da 3.0'den beri olan HTML dosyası dışı stil dosyası (cascading style sheet, CCS) tanıma imkanı, Netscape 4.0'e de bir ara sürümle gelmiş bulunuyor. Ama browser’ları en son sürümle güncelleştirilmiş kaç kişi var? (Kendi sorumuzun cevabını verirsek, bir araştırma Türkiye’deki tüm browser’ların sadece yüzde 12'sinin her iki programın 4'ncü sürümü olduğunu gösteriyor.) Fakat her iki programın 3'ncü sürümlerinden bu yana ortak tarafı, HTML’in içine yerleştirilmiş STYLE komutunu tanımalarıdır. Bu imkanısayfalarınızı zenginleştiren bir şekilde kullanmak mümkündür. SPAN komutunu, STYLE ile birlikte kullanarak, H1-H6'ya bağlı kalmadan etkili sayfalar yapılabilir. Paragrafların sayfanın sağına, soluna veya ortasına bloke edilmesini sağlayan “text-align:” komutu, bir başka güçlü tasarım unsuru olarak kullanılabilir. Her bir paragrafa, bir diğerinden bağımsız sağ ve sol boşluklar (margin) vermek mümkündür. Biçimlendirme komutlarınızı sayfanın başında tanımlarsanız, aşağıda istediğiniz gibi yararlanabileceğiniz tag’ler elde etmiş olursunuz.

Form




Bir gazete veya dergi sayfasının ya da televizyonun yapamayacağı fakat HTML’in yapabileceği bir şey varsa, o da FORM komutunun kullanılması olmalı. Form, kullanıcının Web server ile ile etkileşmesinde doğrudan kullanabileceğimiz bir işleve sahiptir. Form ile ziyaretçi bize bilgi verebilir, bilgi isteyebilir; hatta form komutu ile izleyiciye bizim bilgisayarımızı kullanma, izin verdiğimiz programları işletme imkanı bile verebiliriz. Form sayfanın kendisinden beklenen etkileşmeyi sağlayabilmek için teknikten önce uygun bir görsel etkiye sahip olması gerekir. Bu nedenle formlar, Web sayfasının teknik yönetmeni tarafından komutlandırılmadan önce, grafik tasarımcısı tarafından çizilmelidir. Form sayfalarında izleyicinin kutudan kutuya gitmesinin mantıksal bir çizgi izlemesi gerekir. Örneğin, izleyicinin adresini yazarken, sokak adı ve bina numarasından önce kenti yazmasını istemeyiniz. Herkes, yıllarca resmi ya da resmi olmayan formlar doldurarak, adeta belirli bir form beklentisine sahiptir. Bu beklentiyi bozmak izleyiciyi şaşırtabilir. Formlarda istenen bilgilerden radyo düğmesi veya işaretleme kutusunun seçilmesi suretiyle verilecek olanların değişkenleri aynı ismi taşımalıdır. Aksi taktirde, örneğin bu formla elde edilecek bilgi bir veri tabanına işlenecekse, ortaya kullanışlı olmayan bir sütun çıkartmış olursunuz. Formlarda, mutlaka doldurulması gereken kutular, belirgin bir renkte ve açık ifadelerle işaretlenmiş olmalıdır. Formların bağlı olduğu CGI programları, formu dolduran kişiye o anda ekran başında ve daha sonra elektronik posta ile formunun alındığını bildirmelidir. Kısa bir teşekkür mesajı içerek bu bildirim ekranında, mutlaka formdan bir önceki sayfaya geri dönme imkanı olmalıdır. Formun yanlış doldurulduğu kullanıcıya ayrıntılı olarak bildirilmeli, hangi kutuda, hangi bilgide hata olduğu veya hangi kutunun mutlaka doldurulması gerektiği açıkça kaydedilmelidir. Hata bildiren ekrandan geriye dönüşte, formun boş şekli ne değil, hatalı da olsa doldurulmuş şekline dönme sağlanmalıdır. Formda kredi kartı numarası, adres, ya da kişinin özel yaşamıyla ilgili izinsiz açıklanması mümkün olmayan bilgiler isteniyorsa, formun belirgin bir yerinde bu bilgilerin gizli tutulacağı güvencesi yer almalı ve bu gizliliğin sağlanması için CGI tarafında gereken önlemler alınmalıdır. Elektronik ticaretle ilgili formlarda, bize güvenliği veren firmanın, sistemin veya bankanın güvenlikle ilgili logosu belirgin şekilde kullanılmalıdır.

ALT




Grafikleri bilgisayarına aktaramayan bir izleyici, sizin koyduğunuz grafik yerine çirkin bir kopuk bağlantı simgesi görür. Oysa bunun yerine, yüklenemeyen grafiği anlatan bir kaç kelime, kullanıcıyı meraktan kurtarır.

META ETİKETLER




Web alanımızın izleyene bir şey kazandırmasını sağlamak, ziyaretçiye yeniden gelmesi için çıkartılmış en etkili davetiyedir. Yeniden ziyareti sağlamak kadar, sayfalarımızın varlığını bile bilmeyen, özellikle belirli bir koruda arama yapan kişilerin karşısına kolayca çıkabilmemiz gerekir. Belirli arama sistemlerini işleten kurum ve kuruluşlar, Internet’teki sayfaların tümünü inceleyerek içindekileri indekslemek yerine, HTML sayfalarının başındaki META tag’lerini kaydetmekte ve indekslerini burada yer alan bilgilerle yapmaktadırlar. Bu nedenle, bütün HTML dosyalarımızın başında, örneğin:





şeklinde tanıtma satırları bulunmalıdır. Ayrıca SubmitIt.com firmasının sağladığı, sayfalarımızı ilgili alanlara ulaştırarak, bağlantı verilmesi imkanından yararlanma yollarını aramalıyız. Başkalarının bağlantı verdiği sayfaların HTTP adresini değiştirmemeye özen göstermeliyiz. Adresimizi değiştirmek zorunda kalırsak, en az altı ay süreyle eski adresi koruyup, buradan yeni adrese otomatik ve elle kullanılabilen bağlantılar vermek, mevcut ziyaretçi kitlesini kaybetmemek açısından önem taşır.

Bağlantıları Kontrol Edin




Sitenizi Server'a gönderdikten sonra, ziyaretçi gibi sitenize girin ve bütün bağlantıları tıklayın. Bazı HTML editörleri, metin veya resim unsurlarına veya diğer sayfalara bağlantı (link) kurduğunuz zaman, HREF etiketinin karşısına bağlantının hedefini yazarken, bu unsurun bulunduğu sabit diskin ve dizinin adını da yazarlar: gibi. Böyle bir bağlantıyı içeren sayfayı sitenize koyduğunuz zaman, Server'ın bulunduğu bilgisayarda sayfanız gerçekten C: diskinde ve Web dizininde ise, bazen mesele olmayabilir. Çoğunlukta ziyaretçiniz bir hata mesajı alacaktır. Sitenin durduğu dizin, Server açısından o sitenin kök dizinidir ve bütün diğer dizinler kök dizine göre göreli (relatif) olarak gösterilmelidir. Sayfanız, sitenizin içinde Web dizininde ise bu bağlantının doğru şekilde gösterilmesi şöyle sağlanır: . Dikkat ederseniz, ters bölü işaretinin yerine düz bölü işareti kullanıyoruz.

Yükünüzü Azaltın




Sayfanızda gerçekten bir anlamı olmayan, bir maksada hizmet etmeyen ne varsa atın. Hele, "Siz bilmen ne zamandan beri bilmem kaçıncı ziyaretçisiniz!" diyen sayaçların ziyaretçiye ne faydası var? Coğrafî olarak binlerce kilometre uzakta ve Internet'te omurgaya 30 etap ötede bulunan bir ziyaretçi, sitenizi kaçıncı ziyareççi olarak ziyaret ettiğini bilse ne olur? Oysa bu sayacın bağlı olduğu CGI programının çalışması ve sonucu bildirmesi, ziyaretçi için fazladan zaman kaybıdır.

Yazıyla belirtebileceğiniz bir unsuru, grafikle belirtmekten vazgeçin. Browser'ının kuruluş özelliklerinde grafikleri istemediğini belirtmiş ziyaretçileri düşünerek, her grafik bağlantı unsurunun bir de metin bağlantı unsuru olmasını sağlayın.

Özellikle grafik olarak sunulan metinlerde kısaltma yapmayın; kısa bir kelime bulun.

Türkçe.. Türkçe.. Türkçe..




Bu bölümü kapatırken, buraya kadar söylenenler ölçüsünde--hatta onlardan çok daha fazla-- önemli şu uyarıyı asla unutmayın:

Sayfalarınızda Türkçe dil bilgisi ve yazım hatası yapmayınız. İyi bir İmla Klavuzu, ve metinlerin (özellikle grafik halinde sunulan yazıların) daktilo ve Türkçe hatası içermemesi gerekir. Bu, söylemesi kolay ama yerine getirmesi oldukça güç kurala riayet, ziyaretçilerinize ve ortak kültürümüze ne denli saygılı olduğunuzun en büyük göstergesi olacaktır.


alıntı kaynak belirtilmemiş

Css ile ne yapılır ?

Css ile ne yapılır ?


Css nedirle başlayalım arkadaşlar ilk olarak bunu açıklamak istiyorum en basit anlamıyla....

Esasında kısaca Css tasarımcıların kendi sitillerini oluşturmasını sağlamak için geliştirilen html eki olarak adlandırılmakta. Böylelikle web tasarımcıları istedikleri sitilde web sayfası düzenleyebilmektedir.
Css ( Style Sheet ) kullanarak html taglarının özelliklerini basit bir şekilde değiştirebiliriz. İstediğimiz tagın etki alanı ayarlayabiliriz.

Gelin bunu bir örnekle açıklayayım arkadaşlar ;

zemin rengi sarı ve 1 pixel genişliğinde kırmızı çerçevesi olan bir

tagı tanımlıyoruz.

border-width:1;
border-color:blue;
border-style:solid;”>
H3 tagına sitil uygulayacağız


Bu işlemin sonucu ise :
H3 tagına sitil uygulayacağız
tagının font büyüklüğünü değiştirmek istersek;

Normal fontla yazılmış yazı içerisine
B tagı uygula
Şimdi ise B tagına kendi sitilimizi uygulayarak
font büyüklüğünü
Bu yolla değiştirebileceğiz arkadaşlar.

Bu örneğimizin sonucu ise :
Normal fontla yazılmış yazı içerisine B tagı uygulamış olduk. B tagına kendi sitilimizi uygulayarak font büyüklüğünü değiştirdik

Browserler yani tarayıcılarımız genel olarak CSS 1.0 tanımlamasını kullanabilirler ama bazı özellikleri desteklemez kendi sitillerini de tanımlarlar.

Kısaca ne olduğunu anladığınızı umud ediyorum arkadaşlar kolay gelsin

::::teknohaberci yazdı::::

Google Sandbox'tan nasıl çıkılır?

Google Sandbox dan çıkmak için ne yapmalıyım?

Merhaba Google Yardım ziyaretçileri
Bu yazımızda Google’ın sandbox olarak nitelendirdiği ve Google’ın kurallarına ters düşen ve onlara ceza olarak sandbox durumuna düşüren yazımız ile birlikteyiz.
Google Sandbox tan çıkmak için öncelikle Google’ı iyi tanımak gerekmektedir.
Şimdi başlıyoruz…

Google Nasıl sitelerden hoşlanmaz?

Google kopya, çalıntı, hazıra konmak gibi nitelendirdiğimiz içeriklerden hiç hoşlanmaz. Bunun için Google sizi hak ettiğiniz yere yani geri sayfalara göndererek. Bu suçu işlemeye devam ettikce de arama sonuçlarından sizi mahrum bırakarak cezalandırır.

Peki Google nasıl sitelerden hoşlanır?

Google insanlığa faydalı ciddi anlamda legal yani gerçek içerik barındıran sitelerden çok hoşlanır. Örneğin kendinize ait kişisel bir sitenizin olduğunu varsayalım. Gün geçtikçe siz kendi sitenize kendi şiirlerinizi, kendi yazı veya makalelerinizi yazdığınızı varsayarsak. Google bu içeriği hafızasına aldığında aynı içeriğin başka sitede olmayışını göz önüne alacak başka sitede görse bile ilk olarak sizin sitede gördüğü zaman bu dökümanların size ait olduğunu bilecek ve sizi o içerik aramalarında ön sıralara çıkaracaktır.

Link değişimi yapmak?

Link değişimi yapmak herkes tarafından faydalı bilinmektedir. Ancak birçok web tasarımcısı istediği kelimede ön sıralarda çıkmak için link değişiminde bulunur. Ancak Google bunun farkına vardığı zaman sizi yine cezalandıracaktır ve sandbox tehlikesi ile karşı karşıya geleceksiniz. Örneğin web tasarımcılar genelde hep ana sayfasına link almaktadır. Oysaki sizin sitenizi beğenen insanlar sadece ana sayfanıza değil belirli alt sayfalarınıza link verdiğinde Google bunu ciddi anlamda sevecektir. Çünkü Google alt sayfanızda bulunan bir dökümana link verildiğini gördüğü zaman “demek ki bu döküman beğeniliyor” diye düşünecek ve o sayfanızıda arama sonuçlarında ön sıralara çıkaracaktır.
Meta Taglar ne derece etkili?

Meta etiket ve tagları pek çok web tasarımcı tarafından önemsenmez olsada Google indexleme aşamasında bu püf noktalara çok önem verir.
Örnek vermek gerekirse;

Google Yardım Merkezi

yukarıda görmüş olduğunuz gibi Google Yardım Merkezi title açıklamasında Sitenizin asıl amacının ne olduğunu belirtiyor ve bu tür aramada ön sıraya çıkmanızda olanak sağlıyor. Ve unutmayınki title açıklamasını kısa ve öz tutunuz. Fazla kelime kasmaktan kaçınınız. Title açıklamasının 80 karakteri geçmemesine özen gösteriniz. 80 karakterden sonrası Google tarafından ignore edilir yani görmezden gelinir.



Keywords: Arama motorlarının sayfa içeriğini daha kolay tanımlaması için kısa sözcüklere keywords denir. Ve sitenizin meta tagları arasında bulunmasında fayda olacak bir eklentidir. Burada dikkat etmeniz gereken nokta ise keywords ların 20 kelimeyi geçmemesine özen gösteriniz ve kelimeler arasında yukarıdaki örnekteki gibi virgül ile ayırmanız gerekmektedir. 20 Kelimeyi geçtiği zaman Google spam yaptığınızı düşünerek arama sonuçlarından sizi gerilere atacaktır. Unutmayınki aynı kelimelerin tekrarıda sizin zararınıza olacaktır.



Birçok web tasarımcı tarafından bilinmeyen bir eklenti olmasına rağmen aslında Sayfanın açıklaması yani description yerine de kullanılan bir eklentidir. Buradaki açıklamada tek bir cümle kullanınız. Kısa ve açıklayıcı olmak şartı ve site dilinin içeriğine göre kısa öz bir cümle ile.



Sayfayı tasarlayan kişi veya şirketin ismi. Bu her ne kadar ilk defa görenler için önemsiz gelsede Google bu tür eklentileri sever. Çünkü Google bu işin ciddiye alındığını görecek ve size özel bir değerlendirme sunacaktır.



Bu eklentimizde sayfamızın içeriğinin hangi dil olduğunu Google botlarına bildirmektedir. Google kolay indexleme açısından bu eklentiyi sayfanıza eklemeniz sizin yararınıza olacaktır.



Bu eklentide sayfanın hangi kitleye hitap ettiğini göstermektedir. Eğer ki genel olarak herkese hitap eden bir sayfanız var ise “All” yani herkese olarak değiştirebilirsiniz.



Bu pek önemsenmesede aslında önemli bir eklentidir. Arama motorlarına ait olan Robotlar sayfayı 7 gün sonra ziyaret etmeleri için komut vermektedir. Ancak şöyle olası bir durum söz konusudur. Eğer 7 gün içinde sayfanızda değişiklik yapmaz iseniz yani güncel tutmadığınız taktirde Google’ı kandırmak durumuna düşmüşsünüz demektir. Eğer sayfanızı hergün güncelliyorsanız bu kısmı 1 yaparak ertesi günde Google’ı sevindirebilirsiniz.



Bu kısımda sayfa tasarımcısının veya sayfalar ile ilgili görüşlerin bildirilmesi için yazılması gereken mail adresi yazılmaktadır.



Bu eklentimizde Robotların tüm içeriği indexlemesi için komut vermemiz için kullanılır. Eğer sayfamızdaki bütün içeriği kendi kategorilerine uygun olarak indexlemesini istiyorsak bu meta tagını sayfamıza eklemenizde büyük ölcüde faydalı olacaktır.

Bu dökümandaki bilgileri uyguladıktan sonra kendinize bir robots.txt dosyası oluşturup sitenizin ana dizinine atınız. Daha sonra sitemap oluşturma programları ile temiz bir sitemap dosyası oluşturarak “Google Web Yöneticisi Araçları - Kontrol paneli” nden sitemap ekleyiniz. Ancak bundan önce sitenizi Google’a bu sitenin sizin siteniz olduğuna dair ispat etmeniz gerekmektedir. Bunun için aşağıdaki adımları izleyiniz.

1- https://www.google.com/webmasters/to...overview?hl=tr Adresine giriniz

2- Hesabınıza giriş yapınız.

3- Site Yöneticisi Araçları’ na Tıklayınız

4- Açılan sayfada site adresinizi yazarak (Örnek: Google Webmaster Yardım Merkezi döküman yükle indir bedava seo sandbox search engine optimizasyon) sitenizi ekleyiniz.

5- Site eklendikten sonra açılan sayfadaki Sitenizi Doğrulayınız linkine tıklayınız.

6- Bir doğrulama yöntemi seçiniz ( Tavsiye olarak Bir HTML dosyasını karşıya yükle’yi seçiniz.)

7- Örnek olarak: google2b8aed0c77129507.html adında özel kodlanmış bir boş sayfa oluşturarak sitenizin ana dizinine atınız.

8- Doğrula butonuna basınız.

9- Siteniz artık doğrulanmış ve başarılı bir şekilde istatistiklerini görebilirsiniz. Ve bu sitenin size ait olduğunu Google’a bildirmiş oluyorsunuz.

10- Daha sonra Site Haritası ekle sekmesinden haritanızı ekleyiniz.

Bu işlemleri yapmak demek artık güzel ve Google’ın sevdiği bir site oluşturduk demektir.
Bundan sonra yapmanız gereken Site yöneticisi Araçları Ana sayfasında sağ tarafta bulunan
“Yeniden Değerlendirme İsteği” Linkine tıklayarak sitenizin yeniden değerlendirilmesi için Google’dan istekte bulunabilirsiniz.

Burada sitenizin neden arama sonuçlarından yasaklandığını ve tüm gerçekleri saklamadan Güzel ve Temiz bir Türkçe ile Google yöneticilerine yazınız. Unutmayınızki Google çalışanlarının size özel bir kastı yoktur. Eğer bahsetmiş olduğunuz siteniz Google kurallarını ihlal etmiyorsa en kısa sürede siteniz tekrardan arama sonuçlarında görünecektir.

Saygılarımla..

Döküman sahibi: Halil Dilek

Not: Bu döküman Google Webmaster Yardım Merkezi döküman yükle indir bedava seo sandbox search engine optimizasyon yöneticisi Halil Dilek tarafından hazırlanmış olup kaynak gösterilerek yayınlanabilir.

Seo NEDİR ?

merhaba arkadaşlar.

Bu aralar herkesin dilinde seo :) Ama eminimki birçoğumuz bunun ne olduğunu bilmiyoruzdur belkide. Bende şimdi kendime göre biraz seoyu açıklayaccağım. Seo nun açılımı "Search Engine Optimizasyon"dur. Türkçesi; " Arama Motoru Optimizasyonudur. Peki neyi optimize ediyoruz niçin ediyoruz. Cevabı çok basit; sitemizi arama motorlarının hoşuna gidecek şekilde optimize etmemiz gererkiyor. Böylece internet kullanıcıları sitemizi daha rahat bulabilir ve bizde düşüncelerimizi ve bilgilerimizi istediğimiz kitleye daha kolay bir şekilde ulaştırabiliriyoruz. Bana göre arama motorlarında üstte olmanın tek yolu Özgün İçerik + Düzenli ve Kaliteli Linklerdir.


Bir sonraki yazımda bunları çok geniş bir şekilde açıklacağım.

iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması

iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması ile pek fazla ilgilenemiyorum. sebebi ise okul & dershane. ama iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması nda sitemiz hala 3. sayfada. iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması nda hedefim şimdilik ilk sayfa. ilk sayfaya gelmeyi başarırsam derece içinde çalışabilirim. ama şimdi tek hedefim iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması nda 1. sayfa.


herkese seo yarışmasında başarılar..