RSS2.0

SEO yarışması nedir?

18 Ocak 2008 Cuma

SEO yarışması, amatör ya da profesyonel arama motoru uzmanları arasında yapılan bir yarışmadır. SEO yarışmalarını en basit anlamıyla anlatan belgemize ‘SEO yarışması nedir‘ bağlantısından ulaşabilirsiniz. Orada anlatıldığı üzere, bir SEO yarışması başladığında ortaya anahtar bir kelime ya da kelimeler topluluğu atılır. Bu anahtar kelimelerle yarışma başladığında, eğer internette bu anahtar kelimelerle arama yaparsanız arama sonucu sıfır olarak gelmelidir. SEO yarışmasına katılan yarışmacılar açtıkları bloglar veya siteler ya da mevcut blog ve sitelerinin altındaki sayfalarla yarışmaya katılabilirler. Yarışmanın bittiği tarih ve saatte daha önce belirlenen arama motorunda yapılan arama sonucu 1. 2. ve 3. gelenler ödüllü SEO yarışmasını kazanmış olurlar.

Google Indexlemesinde Onemli Ip Uclari (Makale)

Zorunlu olarak; Joomla - vBulletin ve Google üçgenininde gelgit yapmaya başladığım bugünlerde özellikle Alman ve Rus bloglarında yada forumlarında rastladığım ve bizdede bir çok forumda sürekli olarak sorulmakta olan ama kimsenin net olarak cevapladığını görmediğim bazı bilgileri öğrenirken sizlerlede paylaşmak istedim.

Özellikle Alman'ların Google'ın bir hizmeti olan Google Webmasters Tools hizmetinden oldukça fazla istifade ettikleri dikkatimi çekti ve Webmasters Tools'un incelikleri hakkında öğrendiğim bazı şeyleri okuduğum kadarıyla sizlere de anlatmaya çalışacağım.

Türk forumlarında cevap bulunamayan problemlerden başlıcaları;

1. Bir vBulletin siteniz var. Siteniz gün geçtikçe istediğiniz oranda büyümekte. Sitenizi arama sonuçlarında daha iyi yerlere getirmek istiyorsunuz. Artık zamanının geldiğini düşünüyorsunu ve vBSEO almaya karar verdiniz. vBulletin için özel olarak tasarlanmış olan ve linkleri .html formatında göstererek, linklerin içinde açılan konu başlıklarınında görülmesi için tasarlanmış olan (SEF Yardımıymış bunun adı.) vBSEO'yu sisteminize entegre ettiniz.

Artık vBulletin'iniz SEF yapılmış durumda. (Friendly URL olarakta geçiyor ikisi aynı şeymi bilemiyorum.)

Ama ummadığınız bir sorunla karşı karşıya kaldınız.

Arama sonuçlarında halen gösterilmekte olan eski index ve linkleriniz artık çalışmıyor.
Forumunuza giren botlar URL'lere ulaşamıyor ve arama sonuçları ile ulaşmak istediğiniz hedef kitleniz sonuçlara bastığında sayfa bulunamadı hatası ile karşılaşıyorlar.

Bu anlatılanlar birçok webmasterın büyüdükten sonra vBSEO'ya soğuk bakma sebebleri arasındaymış Avrupa forumlarında.


2. Maksimum düzeyde indexlenmiş bir siteniz var. Ama herangi bir sebebten dolayı sitenizin tamamını yada bir bölümünü kaldırmak zorundasınız ve bu kaldırılmış bölümler yerine, farklı linklerde yeni içerikler eklemek istiyorsunuz.
Aynı vBSEO'da yaşanacak olan problemin benzerini yaşayacaksınız.
Arama sonuçlarında çıkan eski linklerinizi takip eden userlar ve botlar sitenize ulaşamayacak ve sayfa görüntülenebiliyor hatası ile karşılaştıkları için sitenize giremeden başka alternatif kaynaklara kayacaklar.

Bu iki durumdada yapılması gerekenleri anlaşılır şekilde ve uzun olarak anlatmaya çalışacağım.

Peki bu problemin üstesinden gelebilmek için neler yapılabilir?

İşte burada Google'ın verdiği Webmasters Tools Hizmeti devreye giriyor.

Alexa Rankınızı arttırmanızı sağlayacak 20 yöntem

1. Alexa toolbar'ı veya Firefox un SearchStatus eklentisini kurun.


2. Sitenize Alexa rank widget koyun.


3. Herkesi Alexa toolbar kullanmaya teşvik edin.


4. Şirkette çalışıyorsanız tüm bilgisayarlara Alexa toolbar yada Firefox eklentisini kurun.


5. Arkadaşlarınızın sitenizin Alexa profilini incelemelerini ve tanıtmalarını sağlayın.


6. Alexa hakkında yazın yada bloglayın. Webmasterlar Alexa rank larını arttırmayı severler.


7. Site adresinizi webmaster forumlarına tercihen iyinet.com a yazın. Webmasterlar genellikle Alexa toolbarı kullanırlar.


8. Webmasterlara yönelik içerik yazın. Örneğin SEO, burada yine webmasterların Alexa toolbarlı tarayıcı kullandıklarını varsayıyoruz.


9. Sitenizde Alexa yönlendirmesi kullanın. Bu şelilde: http://redirect.alexa.com/redirect?forum.iyinet.com .


10. Asyalı arkadaşlık sitelerine sitenizi yazın. Asyalı kullanıcıların çoğunun Alexa toolbar kullandığı düşünülmektedir.


11. Sitenizde webmaster araçları bölümü oluşturun. Böylece webmasterları sitenize çekmiş olursunuz.


12. Digg veta stumbleupon kullanın. Bu sitenize ziyaretçi çekmenizi sağlayacaktır.


13. PayperClick (tıklama başına ödeyen) kampanyalar kullanın. Google dan veya Exact Seek den reklam almanız sitenize trafik getirecektir.


14. Blogunuzda Alexa kategorisi oluşturun ve bu alanı Alexa hakkında makaleler ve haberler için kullanın. Arama motorları ile trafik çekmenizi sağlayacaktır.


15. Popüler konularınızı optimize edin. Eğer arama motorlarından sıkça ziyaretçi getiren konularınız varsa, o konu içine alexa ile ilgili eklentiler koyun.


16. Webmaster forumlarından trafik çekmek için banner ve link satın alın. Buyrun: Forum Reklam Site Reklam


17. Forumunuzu aktif tutmak için mesaj postalayıcı kişiler tutun. Webmaster forumlarından imza satın alın. Digital Point ve iyinet webmaster forumlarında ücretli mesaj postalayan kişileri rahatlıkla bulabilirsiniz.


18. İnternet kafe sahiplerine tüm bilgisayarlara Alexa toolbar kurnmaları ve websitenizi başlangıç sayfa yapmaları için ücret verin.


19. MySpace i kullanın.


20. Alexa auto-surf deneyin. Yeni siteler için uygun olurken Adsense reklamları için sakınca yaratabilir. Uzun dönemde işe yaramayabilir, bu nedenle kullanacakların dikkatli olmaları gerekmektedir.

İyinet Seo Kelimesinde 3. Yüz :)

mrb arkdaşlar yarışma başlamadan sitemiaz iyinet seo aramasında 3. sayfada. ama yarışma keywordu değişebilir. ama şimdilki sadece iyinet seo keywordu için çalışacam. keyword belirlenince daha da çalışacam :)

Blogspot için meta tag düzenlemeleri ;)

mrb arkadaşlar bu yazımızda bloggerda bloglarıma meta tag eklemeyi öğrenecez.
Öncelikle Meta Tag nedir ?
Şimdi gelelim bloggerda meta tag eklemeye. öncelikle blogger.com dan giriş yapıyoruz. meta taglarını düzenleceğimiz blogumuzun şablonlarına geliyoruz ordan HTML ile düzenle diyoruz ve karşımızda tüm blogumuzun kodları
Meta tagları kodunuz altına ekleyecez.

Geldik metalarımıza;

öncelikle ben blogger için en önemli 2 meta seçtim bunlar keywords ve description.

Bunları kendimize göre editliyoruz ve yukarıda belirtiğim gibi kodunun altına ekliyoruz. böylece aramalarda daha iyi sonuçlar elde bilirsiniz.
NOT: Blogger XHTML standartlarında olduğu için metaları /> ile kapatmamız gerekiyor.