RSS2.0

Performanslı SEO elde etmek için ne yapmalıyım?

8 Mayıs 2008 Perşembe

Bunu yapabilmeniz için ilk olarak kafanızda dolaşan onca sorudan kurtulmalısınız. Tüm sorularınızın cevabını kendiniz verebileceksiniz sonuç olarak. SEO işlemlerine çok fazla bir bilgi birikiminede gerek bulunmamaktadır.

Bir websiteniz var diyelim, dışardan kimsenin girmesini istemiyorsunuzdur. Site içeriği çalışanlar için makaleler veya öğrenciler için ek bilgi içeren bir site olduğu için.
Siteniz iyi hit almalı, sanki satıyormuş gibi olacak seviyeye getirmelisiniz.Bu düşüncede olamazsak tüm planlarımız altüst olur.
Çok vaktimiz yok diyorsunuz. Ama bu söz SEO için yapılacakları unutmanız anlamına gelmektedir. SEO asla bunu kabul etmez iyi hit iyi çalışmadan geçmektedir.
Gerekiyorsa yeniden tasarım, yeni içerik tamamen baştan başlamayı bile göze almalısınız. Artık herkezin bildiği arama motoru dostu siteler günümüzda yer edinmektedir. Bunun için herşeyi göze almanız gerekiyor.

Sizin mazeretiniz nedir?

“Yeterince param yok!” : Eğer 5 kuruşunuz dahi olmasın reklam vs için siz genede SEO işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için reklam a zaten gerek yok reklam kendiniz olmalısınız.
“Yeterince zamanım yok!” : SEO işlemleri gerçekten zaman ve sabır isteyen bir süreçtir. Hiç zamanınız bile yoksa günde 1 saat ayırmanız gerekmektedir. Eğer ne zaman ne yapılacak şeklinde plan çıkarırsanız bunu 1 saatten kısa bir sürede bile gerçekleştirebilirsiniz.
“Web sitem yeterli değil” : Asla vazgeçmeyin! SEO işlemlerimizin başında bu şekilde bir endişe asla olmaması gerekmektedir. Milyonlarca web sitesi var fakat birçoğu SEO uygulanmamıştır. Ne kadar içeriğe sahip olursanız olun SEO ile diğer sitelerden üstün olduğunuz noktalar bulunmaktadır.
Siz kendiniz kararınızı verdikten sonra ne tür işlemlere başlamayı planlayarak, ve diğer yazılarımızda bu işlemlerinizi nasıl gerçekleştirebileceğinizi zaten göreceksiniz.

Teşekkürler
Osman Erdoğan



http://seobilgi.wordpress.com/category/seo-makaleleri/

0 yorum: