RSS2.0

Google Sizi bulsun

8 Mayıs 2008 Perşembe

Merhabalar.

Emek veriyoruz ve bir şeyler kazanmak için web siteleri hazırlıyoruz. Ama arama motoları bizi anlamıyor nedense Bazen beklemediklerimiz beklemediğimiz yerlere gelirken, emek verdiğimiz sitelerimizin bazen verimli olamadığını görüyoruz.

Her ne kadar bu dönemlerde bu tez yıkılsada “en temiz hit google hitidir” bu sebeple öncelikli amacımız google’ın gözünde bir şeylere yarıyor görünmek oluyor.

Neyse konuyu fazla uzatmadan analatayım. Amacımız biizm google’a gitmemiz değil google’ın bizi bulmasıdır. Yani bu konu backlinkler üzerinedir.

Peki Google beni nasıl bulsun?

Çok kolay google’ın daha önce bulduklarından link almaya çalışın. Örneğin DMOZ’da araştırın ve onlardan link alın böyelikle google’ın sizi bulması kolaylaşacaktır.

Her türlü link olur mu?

Kesinlikle hayır. Olabildiğince alanınızla ilgili linkler almaya bakın bu hem trafik sağlayacaktır hemde link aldığınız yer ile içeriğinizin uyuşması arama motorlarını mutlu edecektir.

Backlink alırken nelere dikkat etmeliyim?

Öncelikle sizi çok iyi tanımlayacak bir başlık ve tanımlama yazısı bulun. Böylelikle farklı olduğunuzu göstermeyi başarabilirseniz trafik açısından çok yararlı olacaktır. Ayrıca baclink alırken hangi kelimede iddialı olmak istiyorsanız ona göre baclink almaya özen gösterin.
*rk- ye tesekkurler



http://seobilgi.wordpress.com/category/seo-makaleleri/

0 yorum: