RSS2.0

Yanlış Bilinen 5 SEO Tekniği

12 Mayıs 2008 Pazartesi

Her sitenin bir sitemap’e ihtiyacı vardir:
Her sitenin özellikle küçük olan ve hiyerarşik yapısı arama motorlarının her sayfayı bulmasına uygun olan sitelerin botlar için bir site haritasina ihtiyaçları yoktur. Botlar web üzerinde ki linkleri takip edip sayfaları bulabilirler. Örnek olarak 5-10 sayfalık bir şirket sayfasında botlar için hazırlanmiş site haritası gerekli diildir. Büyük sitelerde ve sık güncellenen sitelerde site haritasi hem sayfaların bulunmasını sağlamak hemde değişiklikleri zamanında gösterebilmek için gereklidir.


Robotlar aksi söylenmediği takdirde sayfaları indexlemeye ayarlıdırlar. Bu tip bir meta komutu ile sayfa kodunu ağırlaştırmaya ve motorlara sayfaları indexlemeyi söylemeye gerek yoktur.

Sitenizi arama motorlarına eklemeniz gereklidir:
Arama motorları sitenize gelen linkler olduğu sürece sayfayı bulacak ve indexleyecektir. Arama motorlarına manuel olarak eklemeye gerek yoktur. İleride Google’in yerini alabilicek ve şu anda ismini bile duymadiğımız bir arama motoru çıkarsa sitenizi o motorada eklemeye gerek olmayacaktır.

Her bir sayfayı çok sık güncellemeniz gereklidir:
Güncellemenin farklı faydaları olmasına rağmen tek başlarına sıralamalara etkisi yoktur. İçerik değişiklikleri kelime oranları yüzünden sıralama farklılıkları yaratabilirler. Ziyaretçi için en faydalı olan içeriği belirli bir süre geçmeden güncellemenin faydası sıralamalar açısından yoktur.

Link satın alırsanız siteniz Google’dan atılacaktır:
Google farklı yerlerde link satılmasına karşı olduğunu söylemesine rağmen link satın alan siteleri indexinden atarak cezalandirmamaktadir. Linklerden ceza yemeniz ve atılmanız için link satmanızın kesin olarak anlaşılması ya da link farm denilen karışık sayfalara link veriyor olmaniz gerekmektedir. Sitenize gelen linklerin çabuk artmasından dolayı ise çesitli filtrelere takılabilirsiniz ama indexden atilma olmamaktadır. Dışarıdan gelen linklerden dolayı siteler, bu normalde kendi kontrollerinde olmadığı için minimum düzeyde sorumlu tutulmakda ve sadece sıralamalarda cezalandırılmaktadırlar. Yerleşik ve güven kazanmış siteler ise dışarıdan gelen linklerden hiç etkilenmemektedirler.

0 yorum: