RSS2.0

Alternatif Bir BackLink Arttırma Yöntemi

10 Ocak 2008 Perşembe



Backlink sitenize farklı sitelerden gelen linkleri ifade eder. Backlink’in hep bir sitenin page rank değerini hesaplanmasında önemli bir faktör olduğu söylenir. PR dışında ayrıca Technorati ve Blograzzi gibi siteler de sıralamanızı hesaplarken Google Backlink değerini de dikkate alır. Bu nedenle Google backlink değeri sitenin değerinin belirlemesi açısından önemli bir faktördür.PR değerini arttırmak için de çeşitli yöntemler uygulanmaktadır. Bunların ilki orijinal ve kaliteli içerik oluşturarak sitenizin diğer siteler tarafından referans alınması sağlamaktır. Bunun için tek yapmanız gereken tamamen sitenizin içeriğine yönelmek. Gerisi zamanla gelecektir. Başka bir yöntem ise blog dünyasında kendinize iyi bir yer edinip diğer blogcuların sizi takip listesine eklemesini sağlamaktır. Bir başka yöntem ise size benzer içerik üreten bir blog ile link değişimi yapmaktır.

Diğer yönteme gelince bloğunuz temasını herkesin kullanımına açmak. Bunu da nerden çıkardınız derseniz. Blograzzi’de son günlerde ilk 20’de kendine yer eden bir SeoBilgi adlı bir blog var. Mayıs 2007’den beri var olan bu blogda adından da anlaşılacağı gibi seo konusunda kaynaklar mevcuttur. 11 Kasım 2007 itibari ile değerleri şu şekilde.



Değerleri incelediğinizde özellikle Technorati’den gelen değerlerin ve Google backlink değerlerinin çok yüksek olduğunu göreceksiniz. Peki nedir bu işin sırrı diye biraz daha ayrıntıya inip Google’da dışarıdan gelen linkleri ve Technorati’den bağlantı veren blogları incelediğimde bu yüksek değerlerin nedeninin kullanıma açılmış Wordpress teması olduğunu gördüm. Seobilgi’nin Wordpress temasını kullanan ve tema sahibinin linkini siteden kaldırmayan sitelerin her birinden SeoBilgi’ye bir link gelmiş oluyor. Bu linklerden SeoBilgi’nin yanında Medicalazer adlı bir site de nasibini fazlasıyla almış.

SeoBilgi’nin 7 yorum, ortalama 3 kullanıcı oyu ve 5 kişinin favorilerine eklemesiyle 32,7 gibi çok yüksek bir oy ile 11. sıraya kadar çıkması benim çok ilgimi çekmişti. Blograzzi’nin kendine has bir puanlama sistemi var. Bu puanlama kullanıcı oyları, yorum sayısı, güncellik, favorilerine ekleyen kişi sayısı, Google, Alexa ve Technorati’den gelen değerler kullanılarak hesaplanmaktadır. Ancak bence SeoBilgi’nin bu hızlı yükselişi bu puanlama sisteminin tekrar bir gözden geçirilmesi gerektiğini gösteriyor.

SeoBilgi gibi WordPress temasını yayınlanmasından dolayı Google ve Technorati değerleri yüksek çıkan bir diğer blog ise Emexci’nin Livetr adlı bloğu. Ancak Livetr SeoBilgi’den farklı olarak yüksek Blograzzi değerlerine sahip yani aldığı puanları ve ilk 20’deki yerini fazlasıyla hak ediyor. Ama Emexci de kabul eder ki eğer bu kadar fazla backlinki varsa ve Technorati’deki bağlantı veren blog sayısı bu kadar fazla ise bunda yayınladığı WordPress temasının katkısı çok büyük.

Sonuçta önemli olan her zaman içerik. Kimse hiç bir bloğa ‘Aaa bu sitenin Technorati değeri çok yüksekmiş ben bu siteyi bir ziyaret edeyim demez. ‘ Dese bile siteye bir göz atar umduğunu bulamazsa bir daha uğramaz bile. Bence Technorati değeri de Blograzzi değeri de sadece bloğunuzun manevini değerini gösteren bir değer.

Doğru ya da yanlış, etik ya da değil ortada bir geçek var. O da kendi özgün WordPress temanızı oluşturup başkalarının kullanımına açtığınızda Google backlink ve Technorati değerleriniz çok fazla yükseliyor. SeoBilgi de bunun en çarpıcı örneği.

0 yorum: